صعود زمستانی به قله سیالان

سیالان، نام کوهی است که قلهٔ آن در مرز استان‌های مازندران و قزوین قرار گرفته‌است. قلهٔ سیالان ۴۱۷۵ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

این کوه از جنوب به منطقهٔ رودبار الموت از استان قزوین و از شمال به درهٔ دوهزار از شهرستان تنکابن در مازندران مشرف است. برای این قله یک جان‌پناه در سمت شمالی و یکی در سمت جنوبی وجود دارد و به صورت کلی می‌توان از سه مسیر یه سیالان صعود است.

مسیرهای صعود

به صورت کلی قله سیالان را می‌توان از مسیر شمالی، جنوبی و خط‌الراس صعود کرد که مسیرهای شمالی و جنوبی به ترتیب از دره‌های دوهزار و هنیز پیمایش می‌شوند.

مسیر شمالی که از روستای عسل محله در ارتفاع حدود ۱۳۰۰ متری آغاز می‌شود و با عبور از دشت دریا سر، جان‌پناه یادبود و گوسفند سرای ونی به گردنه بین قله‌های سیالان و کندیگان می‌رسد و با ادامه مسیر به سمت غرب به قله منتهی می‌شود این مسیر به نسبت دیگر مسیرها طولانی‌تر می‌باشد.

مسیر جنوبی از روستای هنیز در ارتفاع ۲۲۰۰ متری آغاز می‌شود و با پیمایش به سوی شمال و گذر از چشمه، تونل برفی به جان‌پناه سیالان می‌رسد و پس از آن با صعود به گردنه می‌تواند به قله سیالان رسید.

مسیر خط‌الراسی که با صعود به قله‌های کندیگان یا خشچال یا سیاه‌کر و پیمایش خط الراس به قله سیالان منتهی می‌شود.

مسیر سوم با گذر از کنار رودخانهٔ تارولات و در انتها با صعود به سمت راست یال می‌توان به قله رسید

گزارش صعود :

در مورخه 16 اسفند ماه تعداد 4 نفر از اعضای باشگاه مهرورزان به سرپرستی مربی علی مسگری به قصد صعود قله زیبا و با شکوه سیالان در فصل زمستان که واقعا جزو سخت ترین صعود های زمستانه است ، راهی روستای هنیز در الموت شرقی شدند . ساعت 4:30 همین روز از قزوین با یک دستگاه سواری به سمت الموت حرکت کردند حدود ساعت 6:50 به رجایی دشت رسیدند بعداز عبور از این شهر وعبور از شترخان دوراهی را به سمت چپ که مسیر روستای هنیز بود تغییر مسیر دادند و حدود 7:10 به روستای هنیز رسیدند ارتفاع روستا حدود 2150 متر می باشد بعداز آماده شدن حرکت به سمت قله ساعت 7:30 شروع شد مسیر حرکت در سه فصل با زمستان کاملا متفاوت می باشد و امکان صعود از مسیر تابستانه در زمستان وجود ندارد به همین دلیل بعداز عبور از رودخانه بلافاصله مسیر جدا شده و از خط الراس ، خرتیزک به صعود ادامه دادند. هوا خوب بود ولی حجم برف زیاد و سفت بود ،ساعت 16:30 به اول صخره خرتیزک رسیدند ، مربی علی مسگری بعداز استراحت کم برای شناسایی مسیر رفت و اعضای دیگر مشغول برپایی کمپ بودند ، در مسیر شناسایی شده دو شیب 70 درجه وجود داشت که همین امر باعث شد که مربی این مسیر را ثابت گذاری و طناب کشی کند تا فردا اعضای تیم به راحتی بتوانند از این مسیر عبور کنند در نهایت حدود ساعت 19 به محل کمپ برگشت بعداز استراحت و خواب کافی در چادرها فردا صبح ساعت 6 بیدار و ساعت 7 حرکت به سمت قله آغاز شد به دلیل آماده بودن مسیر خیلی سریع حدود ساعت 7:30 به بالای صخره های خر تیزک رسیدند بعداز عبور از یک شیب خطرناک و بهمن خیز به خط الراس خشچال به کندیگان رسیدند هوا صاف بود از اول صبح از کرامپون استفاده کردند زیر قله کندیگان که ارتفاع 4050 متری دارد به اندازه 500 متر در شیب 60 درجه تراورس کردند که ریسک بالایی در بهمن داشت  عبور به صورت تکی و با فاصله 50 متر از هم انجام شد چند جایی هم برف شکست ولی خوشبختانه تبدیل به بهمن نشد ، هوا کمی سرد شده بود و باد سردی شروع به وزیدن کرده بود در نهایت با یاری خداوند ساعت 13 به قله رسیدند بعداز شکر گزاری ساعت 18 به صخره های کندیگان رسیدیم و درنهایت حدود 20 بعداز تاریک شدن هوا به محل کمپ رسیدند .

شب خیلی سردی را به صبح رساندند صبح روز یکشنبه بیدار شده و ساعت 8 به سمت پایین حرکت کردند حدود ساعت 13 بود که به روستا رسیدند حدود ساعت 16 بود که به قزوین رسیدند.

خلاصه برنامه :

برنامه چالشی و پرخطر و ریسک پذیر می باشد.

نوع برنامه فوق العاده فنی و سنگین

مسافت از قزوین تا هنیز 118 کیلومتر

از روستای هنیز تا اول خرتیزک – محل کمپ 9.5 ساعت ارتفاع 3600 متر

از خرتیزک تا قله 6 ساعت

کل مسافت رفت وبرگشت 27 کیلومتر

اعضای تیم : مربی علی مسگری – دکتر مصطفی توکلی – مسعود علی دوست – علی باریک بین

برنامه 3 روزه